VISITA GUIADA A LA FAGEDA D’EN JORDÀ

PARC NATURAL ZONA VOLCÀNICA GARROTXA

       
         
DESCRIPCIÓ

Fageda d'en Jordà visita guiada

Us acompanyarem a la fageda d’en Jordà, en una visita guiada en aquest bosc pertorbat.

Ben retrobats/des a la fageda d’en Jordà PNZV Garrotxa.  Així descobrim la veritable fageda d’en Jordà PNZV Garrotxa. Perquè aquesta és la història la qual explica quin tipus de bosc era fa 10.000 anys?

Però ens preguntem si el bosc és un concepte immòbil, o canviant? Com condiciona la vida animal? Però els impactes antròpics, els impactes geològics i ambientals hi són.

De fagedes n’hi ha moltes i molt impressionants. No obstant això, la fageda d’en Jordà és única. La influència dels volcans l’ha fet així, amb caràcter propi. Un bosc de foc, de terra i aigua.

L’ambient Atlàntic fa especial la flora d’una fageda. Així com una quantitat de plantes medicinals, útils uns anys enrere on les bruixes i bruixots trobaven els seus principis actius per a diferents tractaments.

A més de la fageda d’en Jordà visita guiada, podeu veure l’activitat relacionada: 

EL VOLCÀ CROSCAT o una excursió combinada EL CROSCAT I LA FAGEDA

 

Si us interessa activitats més físiques cliqueu a les de senderisme actiu.

 

Activitats d’educació ambiental amb el mòbil

 

*Totes les nostres activitats estan subjectes a la normativa de titulacions sobre guiatges professionals.


ITINERARI

Distància total d’uns 4 quilòmetres.

Desnivell aproximat de 50 m.

 


OBJECTIUS I CONTINGUTS

visita guiada fageda d'en jordà. Visitar la fageda d'en jordà amb guies

 • Descoberta del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa
 • El faig, un arbre particular
 • Un bosc pertorbat i potser pertorbador
 • Identificar altres espècies arbòries
 • Identificar espècies arbustives i herbàcies
 • Algunes plantes medicinals
 • Pertorbacions naturals i antròpiques
 • Descobrir el gran secret del bosc: Tossols i ratpenats
 • Gènesi de la fageda
 • Boscos madurs i arbres vells
 • Gestió forestal
 • Identificar les plantes associades a la fageda
 • Identificar la fauna de la fageda

 


DESTINATARIS

Per a totes les persones i sense discriminació d’edat.

En el cas de patologia important per a realitzar activitats físiques, primer parleu amb el vostre metge i en tot cas informeu-ne al guia.

 


TEMPORITZACIÓ

La visita del bosc es pot fer en una hora i mitja, més trenta minuts d’anada i trenta de tornada al pàrquing de Can Serra. Total unes 2.30 h de durada de l’activitat.

 


Fageda d'en Jordà visita guiada

LOGÍSTICA
 • Calçat esportiu còmode
 • Roba esportiva còmoda
 • Folre polar
 • Guants
 • Paravent i impermeable
 • Ulleres solars
 • Crema solar
 • Gorra d’abric/solar
 • Petita farmaciola personal i medicació (si s’està en tractament)
 • Aigua i menjar

 


PREUS

L’activitat inclou:

Tècnic/a esports de muntanya, assegurança d’accidents, organització i gestió tècnica de grups, educador/a del medi ambient, guia oficial del Parc Natural.

 

No inclou:

Altres opcions no descrites com el transport, lloguer de material, àpats, pernoctacions.

 

PREUS PER A MAJORS DE 12 ANYS

1 adult (20 €/persona)


– R E S E R V A –


 

CONDICIONS DSEGURETAT

És important que l’equipament personal sigui l’adequat per a l’exercici físic. Perquè anar vestit amb equipament inadequat, posa en risc la salut del participant i la marxa correcte del conjunt de l’activitat.

Des de ®El Refugi promovem l’exercici físic i constructiu, així i tot, cal tenir present que tots els projectes s’elaboren en espais assilvestrats i a l’entorn natural, per la qual cosa exercitem de manera saludable el nostre cos. Així ha de ser. Per tant, de manera coherent, entenem que tots i totes les participants poden realitzar exercici físic. En cas de no ser així, o davant de dubtes, cal informar-se i posar en coneixement al metge de confiança sobre la pràctica d’esports o exercici físic a l’entorn natural i seguir, sempre, les seves recomanacions.

En el cas que els/les participants tinguin patologies que puguin afectar a la salut i l’exercici físic, sobretot cardiopaties, postoperatoris, patologies respiratòries o de mobilitat, cal comunicar-ho amb antelació al dia de l’activitat i haver-ho consultat al metge. Entenem que volem fer un exercici físic saludable i constructiu. Per aquest motiu, són qüestions molt importants d’atendre.

En el cas de no haver-se notificat, ®El Refugi no es pot fer responsable del desenvolupament correcte de l’activitat, per la qual cosa es podrà suspendre per a aquelles persones l’activitat.

A criteri del/la guia podrà no dur a terme l’activitat, perquè per motius de seguretat, així com condicions meteorològiques adverses al dia de l’activitat ho requereixin.

3 Comments

 1. Hem estat un grupàs amb ganes de fer alguna cosa diferent. Fer la iniciació de Nordic Walking per llocs perduts de la fageda d’en Jordà ha estat un encert. Moltes gràcies. El guia, Miquel Alemany, ha estat únic. Ha sapigut mantenir l’atenció en tot moment amb els seus enigmes i històries. Ha fet de les tècniques de la nordic molt amenes i distretes.
  Tornarem a venir. La propera hem de fer tota la travessa. La llarga.

 2. Hem fet una ruta per la fageda amb familia i amics i ha estat genial! Anavem amb nens i tots hem pogut gaudir de la ruta i de la informació que ens facilitava el guía, que a mes, sabia captar la atenció dels mes petits. Tot un encert!

 3. Excel·lent sortida al volcà Croscat i a la Fageda d’en Jordà amb alumnes de 2n de primària. Explicacions molt ben adaptades a l’edat del nostre alumnat. Gràcies Miquel i Laia pel vostre tracte cordial i proper. Repetirem segur i, sense cap dubte, us recomanarem! Moltes gràcies per tot i fins la propera!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *