VISITA GUIADA VOLCÀ CROSCAT I LA FAGEDA D’EN JORDÀ

PARC NATURAL DE LA ZONA VOLCÀNICA DE LA GARROTXA

Excursions Guiades Volcà Croscat i Fageda d’en Jordà Garrotxa. Visita Guiada Croscat Fageda d’en Jordà

         
       
         
DESCRIPCIÓ

Tot i que es tracta d’una activitat de #SenderismeInterpretatiu, malgrat això aquesta és una Visita Guiada al Volcà Croscat, Fageda d’en Jordà d’unes 5 hores, aproximadament. Visita Guiada Croscat Fageda d'en Jordà

Travessarem el volcà Sta. Margarida, el Croscat i la Pomereda, la fageda d’en Jordà, ermites i castells, on els i les nostres guies del parc natural us explicaran tots els secrets. Perquè volem reflexionar sobre el medi que ens envolta. I és que aquests volcans guarden una estreta relació. Perquè són la icona del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. El Croscat ens permetrà conèixer el comportament dels volcans des del seu interior. L’acció erosiva natural del volcà va modificar el paisatge, però de quina manera l’acció antròpica és capaç d’alterar-lo? Doncs ho descobrim i alhora que caminem entre volcans i la fageda d’en Jordà (Garrotxa).

Perquè són paisatges de canvi.

El Sta. Margarida i el Croscat tenen moltes històries i revolucions per explicar. I és que moltes persones han dut a terme autèntiques revoltes per a la conservació del territori i d’aquests monuments naturals, geològics. Perquè som natura. Perquè som aventura. Perquè som Refugi.

 

Podeu veure l’activitat relacionada: 

EL VOLCÀ CROSCAT o visitar LA FAGEDA D’EN JORDÀ

 

Potser us pot interessar el curs: Iniciació al Senderisme

 

*Totes les nostres activitats estan subjectes a la normativa de titulacions sobre guiatges professionals.


ITINERARI

Distància total d’uns 10 quilòmetres (aprox).

Desnivell aproximat de 75 m (aprox).


TEMPORITZACIÓ

Totes les visites es fan caminant. Deixarem els cotxes en un dels aparcaments adaptats i amb serveis. Total unes 5 o 6 hores.


OBJECTIUS I CONTINGUTS
Volcà Croscat. Fageda d’en Jordà. Garrotxa
 • Descoberta del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa
 • Recordem el perquè “Salvem els Volcans!” va ser significar la revoltaVisita Guiada Croscat Fageda d'en Jordà
 • L’evolució del Parc fins avui
 • Els moviments tectònics de la Terra
 • Formació dels volcans i gènesi
 • El Santa Margarida
 • Comportament del Croscat
 • Perquè els canvis en el paisatge
 • Diferents materials piroclastos
 • Les roques parlen perquè revelen secrets
 • Cendra, greda, bloc, escòria, bomba, magma, lava, diferents erupcions perquè són un grup de conceptes propis de la vulcanologia
 • Fases eruptives del volcà
 • La fageda d’en Jordà
 • El faig, fruit però també la biologia
 • El secret de la fageda
 • La Pomereda

 


DESTINATARIS

Per a totes les persones i sense discriminació d’edat.

En el cas de patologia important per a realitzar activitats físiques, primer parleu amb el vostre metge i en tot cas informeu-ne al guia.


LOGÍSTICA

Visita Guiada Croscat Fageda d'en Jordà

 • Calçat esportiu còmode
 • Roba esportiva còmoda
 • Folre polar
 • Guants
 • Paravent i impermeable
 • Ulleres solars
 • Crema solar
 • Gorra d’abric/solar
 • Petita farmaciola personal i medicació (si s’està en tractament)
 • Aigua i menjar

 


PREUS 
L’activitat inclou:

Tècnic/a esports de muntanya, assegurança d’accidents, organització i gestió tècnica de grups, educador/a del medi ambient, guia oficial del Parc Natural. Reserva del Volcà Croscat. Fageda d’en Jordà.

 

No inclou:

Altres opcions no descrites com el transport, lloguer de material, àpats i pernoctacions.

 

PREUS PER A MAJORS DE 12 ANYS

1 adult (80€/persona)

2 adults (40€/persona)

3 adults (30€/persona)

4 adults (25€/persona)

+ 4 adults (20€/persona


– R E S E R V A –


 

CONDICIONS DSEGURETAT

És important que l’equipament personal sigui l’adequat per a l’exercici físic. Perquè anar vestit amb equipament inadequat, posa en risc la salut del participant i la marxa correcte del conjunt de l’activitat.

Des de ®El Refugi promovem l’exercici físic i constructiu, així i tot, cal tenir present que tots els projectes s’elaboren en espais assilvestrats i a l’entorn natural, per la qual cosa exercitem de manera saludable el nostre cos. Així ha de ser. Per tant, de manera coherent, entenem que tots i totes les participants poden realitzar exercici físic. En cas de no ser així, o davant de dubtes, cal informar-se i posar en coneixement al metge de confiança sobre la pràctica d’esports o exercici físic a l’entorn natural i seguir, sempre, les seves recomanacions.

En el cas que els/les participants tinguin patologies que puguin afectar a la salut i l’exercici físic, sobretot cardiopaties, postoperatoris, patologies respiratòries o de mobilitat, cal comunicar-ho amb antelació al dia de l’activitat i haver-ho consultat al metge. Entenem que volem fer un exercici físic saludable i constructiu. Per aquest motiu, són qüestions molt importants d’atendre.

En el cas de no haver-se notificat, ®El Refugi no es pot fer responsable del desenvolupament correcte de l’activitat, per la qual cosa es podrà suspendre per a aquelles persones l’activitat.

A criteri del/la guia podrà no dur a terme l’activitat, perquè per motius de seguretat, així com condicions meteorològiques adverses al dia de l’activitat ho requereixin.

4 Comments

 1. Hoy hemos recorrido el volcan Croscat con vosotros. Con un guia del parque ha sido la mejor opción, para los adultos y los niños. Mikel se los ha llevado de manita al primer minuto. Luego hemos bajado hasta la fageda de Jorda por caminos poco transitados por gente ya que estaba a tope!. Sin duda, si queréis sacar provecho de la visita, merece la pena con un guía. Todos coincidimos que ha sido genial. El guía el mejor!

 2. un paseo un sabado por la mañana hacia el volcan del croscat pasando por otros puntos vecinos y parada al bosque de la fageda a la vuelta. un recorrido magnifico y muy agradable gracias a Miquel un guia amistoso y muy pedagogo. he aprendido muchas cosas sobre los volcanes y la naturaleza de la zona. Merece realmente la pena contratarle para explorar la garrotxa.

 3. Una pasada! Pasamos una tarde estupenda con Miquel! Estuvimos aprendiendo sobre los volcanes y la fageda a un ritmo muy tranquilo y en un ambiente muy cercano. Muy recomendable!

 4. Excursió molt interesant, de contrastos: iniciant-nos a la fageda i acabant als orígens de tot.
  Miquel ha estat un guia molt recomanable, ens ha amenitzat el camí, moltes explicacions interesants de la zona. Moltes gràcies Miquel. Ha estat un plaer!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *