EDUCACIÓ AMBIENTAL SENDERISME INTERPRETATIU

EXCURSIONS GUIADES AL RIPOLLÈS

ACTIVITATS GUIADES A LA GARROTXA

EXCURSIONS AMB GUIES A L’EMPORDÀ

GUIES DE MUNTANYA DE GIRONA

El senderisme interpretatiu i l’educació ambiental són activitats de baixa intensitat física. Per començar. Però l‘objectiu d’aquest portal és alfabetitzar-nos , aprendre del bosc i de les nostres muntanyes.

aril taxus baccata teix

Després d’això ens aproximarem a la fauna i la flora, els quals formen paisatge, que hem pensat pot ser interessant.

Sobretot cal raonar profundament sobre els impactes negatius que fem medi natural. Són inevitables? Però sobretot, per què ens motiva conèixer el bosc? 

Com hem de comportar-nos en un bosc? Creiem que saber estar és important.

Perquè tot i ser activitats de baixa intensitat física, sempre ens movem. Això no obstant, podem trobar algun desnivell i sobretot terrenys assilvestrats. Perquè el bosc és això: un món salvatge. On les arrels dels arbres es troben a la superfície, on els insectes viuen intensament i de manera innata als seus objectius, on els petits i grans mamífers se’ns poden creuar accidentalment. Però sigui com sigui, recuperem el nostre espai que ens va tocar per naturalesa i que la protecció de la ciutat orgullosa ens ha allunyat, ens ha distanciat del nostre record i memòria. Perquè Som de bosc i aquestes són activitats de senderisme interpretatiu i educació ambiental.

Perquè #SomAventura

Perquè #SomNatura

Perquè #SomRefugi

 

Si us interessa activitats més físiques cliqueu a les de senderisme actiu.

 

Activitats d’educació ambiental amb el mòbil

 

 

ICONES I COLORS SEGONS EXIGÈNCIA FÍSICA

 

PER A TOTS ELS PÚBLICS

MODERAT

 EXIGENT

 

Senderisme  
Marxa Nòrdica  
Raquetes de Neu 
Activitats Familiars
Activitats per a Grups i Empreses

 

 

 

*Totes les nostres activitats estan subjectes a la normativa de titulacions sobre guiatges professionals.

 

 

CONDICIONS DE SEGURETAT
– GUIES DE MUNTANYA EDUCACIÓ AMBIENTAL –
Sobretot cal entendre i assumir que les activitats en el medi natural comporten uns riscos inherents.

En el cas que els riscos no puguin ser gestionats, es podrà anul·lar l’activitat per motius de seguretat dels/les participants. Però es podrà acordar modificar el recorregut, horari o suspendre la totalitat de l’activitat, sempre a criteri del/la guia i per motius de seguretat.

Perquè la seguretat és una prioritat als objectius de qualsevol activitat a la Natura.

Per això cal acceptar de forma voluntària aquestes condicions.

Perquè es fa prioritari saber que per a la seguretat de les persones (individual i de grup) durant l’activitat, la persona participant afirma, en primer lloc, portar el material mínim imprescindible acordat.

No tenir patologies que condicionin l’activitat esportiva, o posin en risc la salut. No haver ingerit medicaments, el principi actiu dels quals impedeixi la realització d’activitats esportives.

Estar lliure d’ingesta d’estupefaents, drogues (també alcohol). Sobretot en els casos d’embaràs serà obligat comunicar-ho. Davant de dubtes cal parlar-ho amb el seu equip mèdic i després d’això informar-ne al/la guia.

Perquè l’activitat física pot condicionar o estar condicionada a la salut de les persones i del grup.

En resum, el guia acompanyant entendrà que cada participant ha aclarit els dubtes sobre aquestes qüestions i per això pren una decisió responsable.

MESURES COVID I SIMPTOMATOLOGIA VIRAL GENERAL

Sobretot si teniu algun dels símptomes de la COVID, si s’ha estat en contacte en els darrers dies amb alguna persona amb COVID, si us plau, i és important que us absteniu de participar en les activitats.

En el cas de tenir símptomes de febre, el/la participant no podrà dur a terme l’activitat per motius de seguretat personal i del grup.

Per això des del Refugi, gestionarem la COVID i simptomatologia viral, com un risc més dels existents a l’entorn natural. Perquè la seguretat és una prioritat.