ACTIVITATS DE FORMACIÓ I CURSOS DE MUNTANYA

 

 

 

Raquetes de neu guies

 Sempre segurs! Amb la formació i cursos de muntanya.

Per això hem pensat en la nostra formació a través dels cursos actius al medi natural. Perquè els espais assilvestrats, on practiquem les nostres activitats d’esbarjo, no estan sota cap control urbanístic o pla director. En conclusió, aquest és el motiu pel qual hi volem caminar amb respecte. Perquè cal entendre que no practiquem activitat física en un equipament esportiu, parc o jardí. Perquè el món silvestre ens aporta la sensació de llibertat i en el fons busquem això. Llibertat. Però cal tenir un sentit especial per integrar-s’hi, sense prendre mal o malmetre l’entorn. En resum, us explicarem tècniques d’utilitat per caminar per boscos i muntanyes, de manera autònoma, segura i així gaudir-ne amb llibertat.

Perquè si la Natura és aventura i nosaltres som l’energia, és important tenir la percepció que l’aventura i l’energia estan, sempre, sota domini. Perquè de no ser així, la nostra aventura finalment es pot convertir en una temeritat. Per això us diem Som Escola. Perquè aquest és la vostra escola de muntanya per a la vostra formació i cursos de muntanya.

Perquè #SomAventura

Perquè #SomNatura

Perquè #SomRefugi

 

 

La importància de la formació a la muntanya i  els tècnics d’esports

 

 

ICONES I COLORS SEGONS EXIGÈNCIA FÍSICA

 

PER A TOTS ELS PÚBLICS

MODERAT

 EXIGENT

 

Senderisme  
Marxa Nòrdica  
Raquetes de Neu 
Activitats Familiars
Activitats per a Grups i Empreses

 

 

*Totes les nostres activitats estan subjectes a la normativa de titulacions sobre guiatges professionals.

 

CURSOS FORMACIÓ
FORMACIÓ
RAQUETES DE NEU, GUIES DE MUNTANYA, EL REFUGI ESCOLA
SEGURETAT HIVERNAL
Formació
cartografia i orientació
ASSEGURA'T L'ESTIU
Formació
GUIES DE MUNTANYA
El Refugi Escola de Natura i Muntanya
Formació
GUIES DE MUNTANYA
El Refugi Escola de Natura i Muntanya
Formació
GUIES DE MUNTANYA
El Refugi Escola de Natura i Muntanya
Formació
GUIES DE MUNTANYA
El Refugi Escola de Natura i Muntanya
Formació

 

CONDICIONS DE SEGURETAT
– GUIES DE MUNTANYA EDUCACIÓ AMBIENTAL –
Sobretot cal entendre i assumir que les activitats en el medi natural comporten uns riscos inherents.

En el cas que els riscos no puguin ser gestionats, es podrà anul·lar l’activitat per motius de seguretat dels/les participants. Però es podrà acordar modificar el recorregut, horari o suspendre la totalitat de l’activitat, sempre a criteri del/la guia i per motius de seguretat.

Perquè la seguretat és una prioritat als objectius de qualsevol activitat a la Natura.

Per això cal acceptar de forma voluntària aquestes condicions.

Perquè es fa prioritari saber que per a la seguretat de les persones (individual i de grup) durant l’activitat, la persona participant afirma, en primer lloc, portar el material mínim imprescindible acordat.

No tenir patologies que condicionin l’activitat esportiva, o posin en risc la salut. No haver ingerit medicaments, el principi actiu dels quals impedeixi la realització d’activitats esportives.

Estar lliure d’ingesta d’estupefaents, drogues (també alcohol). Sobretot en els casos d’embaràs serà obligat comunicar-ho. Davant de dubtes cal parlar-ho amb el seu equip mèdic i després d’això informar-ne al/la guia.

Perquè l’activitat física pot condicionar o estar condicionada a la salut de les persones i del grup.

En resum, el guia acompanyant entendrà que cada participant ha aclarit els dubtes sobre aquestes qüestions i per això pren una decisió responsable.

 

MESURES COVID I SIMPTOMATOLOGIA VIRAL GENERAL

Sobretot si teniu algun dels símptomes de la COVID, si s’ha estat en contacte en els darrers dies amb alguna persona amb COVID, si us plau, i és important que us absteniu de participar en les activitats.

En el cas de tenir símptomes de febre, el/la participant no podrà dur a terme l’activitat per motius de seguretat personal i del grup.

Per això des del Refugi, gestionarem la COVID i simptomatologia viral, com un risc més dels existents a l’entorn natural. Perquè la seguretat és una prioritat.