VISITA GUIADA A LES TEIXEDES TAXUS BACCATA GARROTXA

EL MONSTRE DEL BOSC. VISITA GUIADA TEIX “TAXUS BACCATA” DE LA GARROTXA

         
         
DESCRIPCIÓ

Teix Taxus Baccata Garrotxaa la Garrotxa i en altres punts de Catalunya, però, es van recuperar algunes teixedes a través del programa Life Taxus. Per això us convidem a descobrir el Teix, el Taxus Baccata de la Garrotxa amb aquesta visita guiada a les teixedes “Taxus Baccata” de la Garrotxa. Perquè des de El Refugi Escola vam participar en les activitats d’educació ambiental. Es van fer materials per a tots els cicles: infantil, primària i secundària. Aquests jocs i tallers estan dipositats als centres de recursos pedagògics del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta activitat es desenvolupa a la teixeda de Les Preses o de Misseclòs.

També es pot fer en altres espais. Des de El Refugi som respectuosos amb els diferents propietaris i per organitzar la Visita Guiada Teix Taxus Baccata Garrotxa demanem sempre la respectiva autorització. Penseu que la majoria de teixedes, o arbres espectaculars, formen part de la propietat privada o jardins de cases. Per aquest motiu, cal ser molt curosos.

Durant l’excursió descobrirem el teix, com un arbre tòtem, un icona de grans misteris, d’històries que des del Neolític comprèn qüestions com la ciència, medicina, mitologia, música i també guerres…

Alguns diuen que és l’arbre dels Déus. I és que el seu aspecte també el fa molt interessant. La teixeda és un bosc molt rar, molt especial i que posa de manifest la convivència d’altres espècies de plantes i animals. És un bosc en perill d’extinció. Per aquest motiu, el programa Life Taxus, va fer una tasca important per recuperar-los i donar-lo a conèixer. Per aquest motiu El Refugi Escola de Natura i Muntanya va elaborar tot aquest material educatiu.

Us fem una proposta des del sentiment i passió més gran: Teix Taxus Baccata Garrotxa

 

Si us interessa activitats més físiques cliqueu a les de senderisme actiu.

 

Activitats d’educació ambiental amb el mòbil

 

*Totes les nostres activitats estan subjectes a la normativa de titulacions sobre guiatges professionals.


ITINERARI

Distància total d’uns 4 quilòmetres.

Desnivell aproximat de 94 m.

 


OBJECTIUS I CONTINGUTS

Teix Taxus Baccata Garrotxa

 • Descoberta del teix
 • Descoberta del bosc de teix i la teixeda
 • Biologia de l’arbre
 • Interaccions entre flora i fauna
 • Treball cooperatiu i no competitiu
 • Les tasques d’un Programa Life
 • La gestió forestal
 • Boscos joves i boscos vells
 • El teix en la història de l’home

 


DESTINATARIS

Per a totes les persones i sense discriminació d’edat.

En el cas de patologia important per a realitzar activitats físiques, primer parleu amb el vostre metge i en tot cas informeu-ne al guia.

 


TEMPORITZACIÓ

L’activitat pot tenir una durada d’unes 3 o 4 hores.

 


LOGÍSTICA
 • Calçat esportiu i còmode
 • Roba esportiva i còmoda
 • Folre polar
 • Guants
 • Paravent i impermeable
 • Ulleres solars
 • Crema solar
 • Gorra d’abric/solar
 • Petita farmaciola personal i medicació (si s’està en tractament)
 • Aigua i menjar

 


PREUS

L’activitat inclou:

Tècnic/a esports de muntanya, assegurança d’accidents, organització i gestió tècnica de grups, educador/a del medi ambient.

 

No inclou:

Altres opcions no descrites com el transport, lloguer de material, àpat o pernoctacions.

 

PREUS PER A MAJORS DE 12 ANYS

1 adult (60 €/persona)

2 adults (30 €/persona)

3 adults (20 €/persona)

+3 adults (15 €/persona)


– R E S E R V A –


 

CONDICIONS DSEGURETAT

És important que l’equipament personal sigui l’adequat per a l’exercici físic. Perquè anar vestit amb equipament inadequat, posa en risc la salut del participant i la marxa correcte del conjunt de l’activitat.

Des de ®El Refugi promovem l’exercici físic i constructiu, així i tot, cal tenir present que tots els projectes s’elaboren en espais assilvestrats i a l’entorn natural, per la qual cosa exercitem de manera saludable el nostre cos. Així ha de ser. Per tant, de manera coherent, entenem que tots i totes les participants poden realitzar exercici físic. En cas de no ser així, o davant de dubtes, cal informar-se i posar en coneixement al metge de confiança sobre la pràctica d’esports o exercici físic a l’entorn natural i seguir, sempre, les seves recomanacions.

En el cas que els/les participants tinguin patologies que puguin afectar a la salut i l’exercici físic, sobretot cardiopaties, postoperatoris, patologies respiratòries o de mobilitat, cal comunicar-ho amb antelació al dia de l’activitat i haver-ho consultat al metge. Entenem que volem fer un exercici físic saludable i constructiu. Per aquest motiu, són qüestions molt importants d’atendre.

En el cas de no haver-se notificat, ®El Refugi no es pot fer responsable del desenvolupament correcte de l’activitat, per la qual cosa es podrà suspendre per a aquelles persones l’activitat.

A criteri del/la guia podrà no dur a terme l’activitat, perquè per motius de seguretat, així com condicions meteorològiques adverses al dia de l’activitat ho requereixin.

3 Comments

 1. Molt bon lloc, una teixeda fantàstica i molt ben explicat. He après molt i tambe ha sigut ben amè. Moltes gràcies

 2. Ens ha agradat molt la sortida. En Miquel és un gran guia, i ha sabut engrescar tant els adults com els nens. Tots hem après molt!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *