LA TORTUGA DE L’ALBERA “Testudo Hermanni”

DESCRIPCIÓ

 

EL REFUGI ESCOLA, GUIES DE MUNTANYA, TESTUDO HERMANNI, TORTUGA MEDITERRANIA

La tortuga de l’Albera, la Testudo Hermanni, és una espècie que es troba en perill d’extinció. Al Centre de Reproducció de la Tortuga a Garriguella, fan una tasca de recuperació, de cria i reintroducció. En aquest espai protegit havia estat un regnat de la tortuga. La davallada de població l’ha portat a la seva quasi total extinció.

Però en realitat què sabem de les tortugues?

 

 

 


ITINERARI

Sortida interpretativa d’uns 3 quilòmetres (aproximadament). Desnivell aproximat de 20 m.


OBJECTIUS I CONTINGUTS

 • Descoberta del PNIN Paratge Natural d’Interès Nacional l’Albera
 • Impactes antròpics sobre el paisatge i la fauna
 • Hàbitats, alimentació, reproducció, biologia, comportaments de la tortuga
 • El CRTA com treballen, què fan i quins objectius tenen?

 


DESTINATARIS

Destinat a totes les persones sense discriminació d’edat.

En cas de patologia important per a les activitats físiques, parleu amb el metge abans i en tot cas informeu-ne al guia.

 


TEMPORITZACIÓ

Sortida interpretativa: 1.30 h

Visita guiada al CRTA: 1.30 h

Cal tenir en compte que aquesta activitat només es pot realitzar en època de primavera i estiu. Respectant els horaris del CRTA i els períodes d’hibernació.

Del 21 de març al 30 de junyDe l’11 de setembre al 31 d’octubre.

De 10 a 13 h. Dilluns tancats.


LOGÍSTICA

 • Calçat esportiu còmode.
 • Roba esportiva còmoda.
 • Paravent i impermeable. 
 • Ulleres solars.
 • Crema solar.
 • Gorra d’abric/solar.
 • Medicació (si s’està en tractament). Petita farmaciola personal.
 • Esmorzar i aigua.

IMPORT

L’activitat inclou:

Tècnic/a esports de muntanya, assegurança d’accidents, organització i gestió tècnica de grups, educador/a del medi ambient. Entrada al CRTA.

No inclou:

Altres opcions no descrites com el transport, lloguer de material, àpats, pernoctacions.

 

20 € adult

5€ menors 12 anys 

IVA INCLÒS


M’HI APUNTO


 

CONDICIONS DSEGURETAT

És important que l’equipament personal sigui l’adequat per a l’exercici físic. Anar vestit amb equipament inadequat, posa en risc la salut del participant i la marxa correcte del conjunt de l’activitat.

Des de ®El Refugi promovem l’exercici físic constructiu, així i tot, cal tenir present que tots els projectes s’elaboren en espais assilvestrats i a l’entorn natural, per la qual cosa exercitem de manera saludable el nostre cos. Així ha de ser. Per tant, de manera coherent, entenem que tots i totes les participants poden realitzar exercici físic. De no ser així, o davant de dubtes, cal informar-se i posar en coneixement al metge de confiança sobre la pràctica d’esports o exercici físic a l’entorn natural i seguir, sempre, les seves recomanacions.

En el cas que els/les participants tinguin patologies que puguin afectar a la salut i l’exercici físic, sobretot cardiopaties, postoperatoris, patologies respiratòries o de mobilitat, cal comunicar-ho amb antelació al dia de l’activitat i haver-ho consultat al metge. Entenem que volem fer un exercici físic saludable i constructiu. Per aquest motiu, són qüestions molt importants d’atendre.

En el cas de no haver-se notificat, ®El Refugi no es pot fer responsable del desenvolupament correcte de l’activitat, per la qual cosa es podrà suspendre per a aquelles persones l’activitat.

A criteri del/la guia podrà no dur a terme l’activitat, per qüestions de seguretat, així com condicions meteorològiques adverses al dia de l’activitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *