SIGNATUS EL DARRER UDOL DEL LLOP

 

DESCRIPCIÓ – ENCARA ESTÀ PENDENT DE REVISIÓ I ACTUALITZACIÓ

aquesta activitat no presencial, en línia, per conèixer Signatus udols de llop, la qual té un funcionament idèntic a l’activitat LA TERRA DE LES TORTUGUES. Per això, amb aquesta activitat vam tenir una experiència  molt positiva i us l’oferim per l’autòcton. Forma part dels dos grans predadors dels nostres boscos i muntanyes: l’ós i el llop. Perquè els acompanya moltes llegendes, controvèrsies, grans conflictes de convivència, grans impactes ambientals, cadenes alimentàries obertes, sense tancar. En fi que dóna joc per a moltes aplicacions a l’aula, ja que el llop és un tema dels grossos i de molta i gran complexitat.

Signatus udols de llopEl llop ens evoca molta por. Però com es comporta en realitat? En sabem prou coses d’ell?

Ens aproximem al Canis Lupus Signatus udols de llop.

Va, us expliquem com funciona aquesta activitat.

Consta d’unes píndoles o vídeos i un conte introductori al món complex de llop. Aquest conte només exposa la seva evolució i la situació actual, tenint en compte els diferents punts de vista sobre la  reintroducció del llop als boscos i muntanyes.

La resta d’aquestes píndoles, són vídeos: Alimentació, comportament i jerarquia, reintroducció i hàbitats.

Juntament amb aquests vídeos, hi ha un dossier fàcil penjat al Drive. Els alumnes han de donar la resposta i enviar-los. L’equip docent els rebrà per poder avaluar i continuar el treball del projecte.

Una persona especialitzada en el llop ibèric, podrà contestar les preguntes que els nens formulin. Com? Els nois i noies tindran a disposició i penjat al Drive, un document on hauran d’escriure la pregunta. El nostre equip donarà resposta al més immediat possible. Si això no us convenç, podem organitzar alguna sessió en línia per donar respostes a les preguntes.

 

*Totes les nostres activitats estan subjectes a la normativa de titulacions sobre guiatges professionals.


ITINERARI

 


OBJECTIUS I CONTINGUTS
  • Descoberta del llop ibèric i altres espècies
  • Impactes antròpics sobre el paisatge i la fauna
  • Hàbitats, alimentació, reproducció, biologia, comportaments

 


DESTINATARIS
  • Cicle infantil
  • Cicle Inicial
  • Cicle mitjà
  • Cicle Superior

 


TEMPORITZACIÓ

Activitat d’una setmana. Es calcula que un vídeo per dia. Cada píndola, vídeo té una durada d’uns 15 minuts. El dossier de respostes és tipus formulari i fàcil de contestar.

 


LOGÍSTICA
  • Tenir accés a internet.
  • Disposar d’ordinador.

 


PREU

L’activitat inclou:

Tècnic/a esports de muntanya, assegurança d’accidents, organització i gestió tècnica de grups, educador/a del medi ambient.

 

No inclou:

Altres opcions no descrites com el transport, lloguer de material, àpats, pernoctacions.

 

 /aula. Sense IVA

Les activitats curriculars estan exemptes d’IVA, segons article 20 de la Llei 37/1992, de 28 de desembre, sobre l’impost del valor afegit.

 


– R E S E R V A –


CONDICIONS DE SEGURETAT

És important que l’equipament personal sigui l’adequat per a l’exercici físic. Perquè anar vestit amb equipament inadequat, posa en risc la salut del participant i la marxa correcte del conjunt de l’activitat.

Des de ®El Refugi promovem l’exercici físic i constructiu, així i tot, cal tenir present que tots els projectes s’elaboren en espais assilvestrats i a l’entorn natural, per la qual cosa exercitem de manera saludable el nostre cos. Així ha de ser. Per tant, de manera coherent, entenem que tots i totes les participants poden realitzar exercici físic. En cas de no ser així, o davant de dubtes, cal informar-se i posar en coneixement al metge de confiança sobre la pràctica d’esports o exercici físic a l’entorn natural i seguir, sempre, les seves recomanacions.

En el cas que els/les participants tinguin patologies que puguin afectar a la salut i l’exercici físic, sobretot cardiopaties, postoperatoris, patologies respiratòries o de mobilitat, cal comunicar-ho amb antelació al dia de l’activitat i haver-ho consultat al metge. Entenem que volem fer un exercici físic saludable i constructiu. Per aquest motiu, són qüestions molt importants d’atendre.

En el cas de no haver-se notificat, ®El Refugi no es pot fer responsable del desenvolupament correcte de l’activitat, per la qual cosa es podrà suspendre per a aquelles persones l’activitat.

A criteri del/la guia podrà no dur a terme l’activitat, perquè per motius de seguretat, així com condicions meteorològiques adverses al dia de l’activitat ho requereixin.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *