LA TERRA DE LES TORTUGUES

DESCRIPCIÓ

aquesta activitat no presencial, en línia, es va fer expressament per al moment de confinament. L’experiència va ser molt positiva i us l’oferim per incorporar a l’aula, o per a realitzar en moments especials. La tortuga de l’Albera, la Testudo Hermanni, és una espècie que es troba en perill d’extinció. Al Centre de Reproducció de la Tortuga a Garriguella, fan una tasca de recuperació, de cria i reintroducció. En aquest espai protegit havia estat un regnat de la Albera, Tortuga, Educació Ambiental, Guies de Muntanya, El Refugi Escolatortuga. La davallada de població l’ha portat a la seva quasi total extinció.

Però en realitat què sabem de les tortugues?

Va, us expliquem com funciona aquesta activitat.

Consta de tres píndoles o vídeos i un conte. L’activitat comença amb un conte explicatiu sobre l’evolució de la tortuga i la situació actual en què es troba.

La resta d’aquestes píndoles, són 3 vídeos. Un se centra en la closca de la tortuga, un segon parla sobre la sang freda, la hibernació i el tercer vídeo sobre els hàbitats, els perills i la situació actual.

Juntament amb aquests vídeos, hi ha un dossier fàcil penjat al Drive. Els alumnes han de donar la resposta i enviar-los. L’equip docent els rebrà per poder avaluar i continuar el treball del projecte.

Una persona especialitzada en les tortugues, podrà contestar les preguntes que els nens formulin. Com? Els nois i noies tindran a disposició i penjat al Drive, un document on hauran d’escriure la pregunta. El nostre equip donarà resposta al més immediat possible. Si això no us convenç, podem organitzar alguna sessió en línia per donar respostes a les preguntes.

DEMO LA TERRA DE LES TORTUGUES


ITINERARI

 


OBJECTIUS I CONTINGUTS

  • Descoberta de la tortuga mediterrània
  • Impactes antròpics sobre el paisatge i la fauna
  • Hàbitats, alimentació, reproducció, biologia, comportaments de la tortuga
  • El CRTA com treballen, què fan i quins objectius tenen?

 


DESTINATARIS

  • Cicle infantil
  • Cicle Inicial
  • Cicle mitjà
  • Cicle Superior

TEMPORITZACIÓ

Activitat d’una setmana. Es calcula que un vídeo per dia. Cada píndola, vídeo té una durada d’uns 15 minuts. El dossier de respostes és tipus formulari i fàcil de contestar.

Del 21 de març al 30 de junyDe l’11 de setembre al 31 d’octubre.

De 10 a 13 h. Dilluns tancats.


LOGÍSTICA

  • Tenir accés a internet.
  • Disposar d’ordinador.

 


IMPORT

L’activitat inclou:

Tècnic/a esports de muntanya, assegurança d’accidents, organització i gestió tècnica de grups, educador/a del medi ambient.

 

No inclou:

Altres opcions no descrites com el transport, lloguer de material, àpats, pernoctacions.

 

100 € /aula. Sense IVA

Les activitats curriculars estan exemptes d’IVA, segons article 20 de la Llei 37/1992, de 28 de desembre, sobre l’impost del valor afegit.


 

ENS INTERESSA, EN VOLEM PARLAR

 


CONDICIONS DSEGURETAT

És important que l’equipament personal sigui l’adequat per a l’exercici físic. Anar vestit amb equipament inadequat, posa en risc la salut del participant i la marxa correcte del conjunt de l’activitat.

Des de ®El Refugi promovem l’exercici físic constructiu, així i tot, cal tenir present que tots els projectes s’elaboren en espais assilvestrats i a l’entorn natural, per la qual cosa exercitem de manera saludable el nostre cos. Així ha de ser. Per tant, de manera coherent, entenem que tots i totes les participants poden realitzar exercici físic. De no ser així, o davant de dubtes, cal informar-se i posar en coneixement al metge de confiança sobre la pràctica d’esports o exercici físic a l’entorn natural i seguir, sempre, les seves recomanacions.

En el cas que els/les participants tinguin patologies que puguin afectar a la salut i l’exercici físic, sobretot cardiopaties, postoperatoris, patologies respiratòries o de mobilitat, cal comunicar-ho amb antelació al dia de l’activitat i haver-ho consultat al metge. Entenem que volem fer un exercici físic saludable i constructiu. Per aquest motiu, són qüestions molt importants d’atendre.

En el cas de no haver-se notificat, ®El Refugi no es pot fer responsable del desenvolupament correcte de l’activitat, per la qual cosa es podrà suspendre per a aquelles persones l’activitat.

A criteri del/la guia podrà no dur a terme l’activitat, per qüestions de seguretat, així com condicions meteorològiques adverses al dia de l’activitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *