BOSC MONUMENTAL DE CATALUNYA LA GREVOLOSA

       
         

Bosc monumental de Catalunya la Grevolosa

DESCRIPCIÓ

a questa és una proposta molt especial, perquè caminarem fins on hi ha, possiblement, el bosc de faig (Fagus Sylvatica) més espectacular de Catalunya. Perquè és el bosc monumental catalogat de Catalunya, La Grevolosa.

Arbres vells i un bosc madur on hi ha un espectacle visual i sonor molt gran. Perquè descobrirem el faig i espècies d’animals que hi viuen, així com molts altres aspectes, i és que es tracta d’un recorregut molt plural i divers.

Són sorprenents les tasques de reintroducció de moltes espècies que s’hi estan duent a terme. Però també cal fixar-se molt atentament en la tasca dels bosquerols i les diferents gestions forestals que s’han dut a terme al nostre país. Deixeu-vos portar pel silenci, la solemnitat d’aquesta catedral natural. Deixeu-vos imposar pels monuments silvestres.

Perquè #SomAventura

Perquè #SomNatura

Perquè #SomRefugi

És el bosc monumental de Catalunya, la Grevolosa.

 

Si us interessen activitats més físiques cliqueu a les de senderisme actiu.

 

Activitats d’educació ambiental amb el mòbil

 

*Totes les nostres activitats estan subjectes a la normativa de titulacions sobre guiatges professionals.


ITINERARI

Distància total d’uns 7 quilòmetres.

Desnivell aproximat de 100 m.

 


OBJECTIUS I CONTINGUTS
 • Descoberta de la fageda
 • Descoberta del faig, biologia
 • Identificar diferents espècies de plantes
 • Decoberta de fauna típica del bosc
 • Interaccions entre plantes i fauna
 • Treball cooperatiu no competitiu
 • Treballs de recuperació del gat silvestre
 • Gestió forestal 

 


DESTINATARIS

Per a totes les persones i sense discriminació d’edat.

En el cas de patologia important per a realitzar activitats físiques, primer parleu amb el vostre metge i en tot cas informeu-ne al guia.

 


TEMPORITZACIÓ

Aquesta activitat pot tenir una durada d’unes 5 hores. 

 


LOGÍSTICA
 • Calçat esportiu còmode
 • Roba esportiva còmodaBosc monumental de Catalunya la Grevolosa
 • Folre polar
 • Guants
 • Paravent i impermeable
 • Ulleres solars
 • Crema solar
 • Gorra d’abric/solar
 • Petita farmaciola personal i medicació (si s’està en tractament)
 • Aigua i menjar

 


PREUS

L’activitat inclou:

Tècnic/a esports de muntanya, assegurança d’accidents, organització i gestió tècnica de grups, educador/a del medi ambient. 

 

No inclou:

Altres opcions no descrites com el transport, lloguer de material, àpats, pernoctacions.

 

PREUS PER A MAJORS DE 12 ANYS

1 adult (80€/persona)

2 adults (40€/persona)

3 adults (30€/persona)

4 adults (25€/persona)

+ 4 adults (20€/persona)


– R E S E R V A –


 

CONDICIONS DSEGURETAT

És important que l’equipament personal sigui l’adequat per a l’exercici físic. Perquè anar vestit amb equipament inadequat, posa en risc la salut del participant i la marxa correcte del conjunt de l’activitat.

Des de ®El Refugi promovem l’exercici físic i constructiu, així i tot, cal tenir present que tots els projectes s’elaboren en espais assilvestrats i a l’entorn natural, per la qual cosa exercitem de manera saludable el nostre cos. Així ha de ser. Per tant, de manera coherent, entenem que tots i totes les participants poden realitzar exercici físic. En cas de no ser així, o davant de dubtes, cal informar-se i posar en coneixement al metge de confiança sobre la pràctica d’esports o exercici físic a l’entorn natural i seguir, sempre, les seves recomanacions.

En el cas que els/les participants tinguin patologies que puguin afectar a la salut i l’exercici físic, sobretot cardiopaties, postoperatoris, patologies respiratòries o de mobilitat, cal comunicar-ho amb antelació al dia de l’activitat i haver-ho consultat al metge. Entenem que volem fer un exercici físic saludable i constructiu. Per aquest motiu, són qüestions molt importants d’atendre.

En el cas de no haver-se notificat, ®El Refugi no es pot fer responsable del desenvolupament correcte de l’activitat, per la qual cosa es podrà suspendre per a aquelles persones l’activitat.

A criteri del/la guia podrà no dur a terme l’activitat, perquè per motius de seguretat, així com condicions meteorològiques adverses al dia de l’activitat ho requereixin.

One Comment

 1. La ruta per la Fageda de la Grevolosa ha estat una experiència sanadora, didàctica, de descobriments, d’aprenentatge, gràcies a l’acompanyament i les explicacions del Miquel. Una experiència que invita a repetir i “bosqueritzar-nos” de la mà d’El Refugi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *